Interfoni

Interfoni predstavljaju jedan od vidova preventivne fizičke zaštite od potencijalnih lopova ili potencijalnih napadača. Interfon vam omogućava da kontrolišete koga ćete pustiti da uđe u vašu kuću ili zgradu i na taj način se možete zaštititi od posetilaca kojima nije mesto kod vas i koje ne želite da vidite. Zahvaljujući interfonu, do vas mogu da dođu samo pravi i pozvani gosti dok ćete moći lako da obijete one neželjene i potencijalno opasne. Interfon je odličan vid prve zaštite od neželjenih posetilaca kako kada je reč o privatnom, tako i kada je reč o poslovnom prosotru.

interfoni

Od čega se sastoje i kako funkcionišu interfoni?

Svaki interfon se sastoji od dva komunikaciona kraja, od kojih je jedan provodnik koji ih povezuje, a drugi elektronska brava koja omogućava otključavanje vrata prema vašoj komandi. U interfone je uključen i naponski uređaj koji omogućava napajanje uređaja koji čine ovaj sistem. Interfoni mogu da sadrže i kameru na spoljnoj strani kao i ekran na unutrašnjoj, kako biste u svakom trenutku mogli da pogledate ko zvoni na vrata i odlučite da li želite da primite gosta unutra ili ne.

Gledano spolja, interfoni poseduju i određeni broj dugmića pomoću kojih osoba može da pozvoni za ulazak u određeni stan (ako je u pitanju zgrada) ili kuću. Na spoljašnjem panelu se nalaze i mikrofon i zvučnik koji omogućavaju komunikaciju sa unutrašnjom jedinicom. Unutrašnja jedinica takođe poseduje mikrofon i zvučnik za komunikaiju, kao i dugme kojim se otključavaju vrata i omogućava gostu da uđe. Na samim vratima se nalazi elektronska brava koja prima signale i sprovodi željene radnje. Zbog samog sistema funkcionisanja, najbolje je da interfon ugrađujete prilikom izgradnje samog objekta.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate. Naše kontakt podatke možete pronači OVDE.